Wióry z Drewna Olchowego
Drewno olchowe wytwarza neutralny, zrównoważony dym, który od dawna cieszy się popularnością wśród sportowców do wędzenia łososia, pstrąga, owoców morza i właściwie wszystkich innych rodzajów mięsa. Dzięki neutralnym właściwościom olchy doskonale komponuje się z innymi gatunkami drewna, szczególnie z drewnem owocowym. Jeśli używasz olchy do mięsa, takiego jak stek, żeberka i mostek wołowy, zmieszaj olchę z naszymi gatunkami drewna owocowego, takimi jak jabłoń i wiśnia, aby uzyskać pyszny smak, który na pewno pokochasz.
Wszystkie nasze wióry drewniane są dokładnie suszone i pozbawione gorzkiej kory, aby zapewnić maksymalną ilość dymu z 100% naturalnego drewna. Wióry drewniane są precyzyjnie mielone, aby zapewnić równomierne i stabilne spalanie. Wszystkie torby mają wagę 1,75 LB (794 g), 242 cu.in. i 3,96 l.